interior-conocenos

APPI

desde 1995 dando servicio

BENVINGUDA

Voleu conéixer el parc industrial?

Vos convidem a acompanyar-nos en una visita pel Polígon Industrial Joan Carles I d’Almussafes.

L’Associació d’Empresaris de Parcs i Polígons lndustrials (Ribera Baixa) «APPI» vos dona la benvinguda. Som una associació que agrupa les empreses que formen part del Parc Industrial Joan Carles I, el Polígon Nord i l’Ermita, situats a la localitats d’Almussafes i el Romaní (València),  al costat de la factoria Ford España, i on la major part d’empreses pertanyen al sector de l’automòbil i són proveïdores de la multinacional.

Fidels a la nostra filosofia inicial, l’associació continua l’aposta per millorar els sistemes de gestió i coneixement empresarial de les empreses associades. En esta web trobareu, a través de les diverses seccions que hi ha, informació i servicis d’un interés empresarial ben alt, així com un lloc en la xarxa on conjuminar els nostres interessos.

Si voleu informació sobre alguna de les empreses associades, cliqueu en la secció “Empreses Parc”. En eixe menú podreu trobar informació de contacte de les empreses, així com la localització de cada una en el plànol del parc industrial. Des de la secció de “Plànol empreses” podeu trobar el nom d’empreses de les quals només en sabeu la localització o vos podeu descarregar el plànol amb la ubicació en PDF.

 

 

HISTÒRIA

Història del Parc Industrial Joan Carles I

El Parc Industrial Joan Carles I està situat a la localitat valenciana d’Almussafes, vora la factoria de Ford España, i es va inaugurar en 1996. Entre les peculiaritats que té destaca el fet que la major part de les empreses que el conformen, un total de cent vint, pertanyen al sector de l’automòbil i són proveïdores directes de la multinacional Ford. Un factor que ha convertit l’àrea empresarial en un dels centres logístics mundials més importants de l’àmbit de l’automòbil.

La superfície total del parc és d’1.433.000 m² (incloses les dos fases), i amb dades del 2011 ja donava ocupació a 4.500 treballadors.

L’àrea empresarial la va promoure la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Almussafes, a través del SEPIVA (empresa pública de la Generalitat Valenciana), i es va dissenyar amb la col·laboració de Ford España, aplicant la seua experiència logística en els processos productius del sector de l’automoció.

vista_aerea-Parque_Industrial_Juan_Carlos_I-peq1

PRIMERA FASE
 • Les obres de la primera fase del parc van començar en 1995 i van finalitzar en 1996 (obres d’infraestructura).
 • Superfície total: 660.000 m².
 • En la primera fase s’hi van instal·lar vora seixanta empreses.
 • El parc el va inaugurar el rei Joan Carles I el 17 d’octubre de 1996.
SEGONA FASE (AMPLIACIÓ)
 • Superfície de l’ampliació: 767.000 m².
 • Finalització de les obres d’infraestructura en el 2003.
 • Entre el 2003 i el 2006, hi van construir les naus un nombre important d’empreses, i l’ampliació es va completar totalment a la fi del 2008.

La superfície total del parc industrial és d’1.433.000 m² (incloses les dos fases), i l’ocupació supera les deu mil persones a la fi del 2016.

appi_0004

Ford España i el parc industrial

L’aportació de Ford España per al desenvolupament del parc industrial ha sigut molt important, ja que més del 90% de les empreses que s’hi van instal·lar en la primera fase són proveïdores de Ford. En la segona, ho són vora un 35%. I la superfície que ocupen les empreses proveïdores de Ford arriba a un 50%.

appi_0101

Importància del parc industrial d’Almussafes

El parc industrial ha rebut en estos anys visites de totes les multinacionals del sector de l’automòbil i de la premsa especialitzada. En l’actualitat, els nous plantejaments logístics que fa servir s’apliquen en les empreses més avançades en l’automoció. Entre els quals destaquen els tres túnels que connecten la factoria Ford amb el parc industrial, i a través dels quals deu empreses envien automàticament (per electrovies) les peces seqüenciades a les línies de muntatge de la multinacional. Eixe i altres aspectes fan que el parc industrial d’Almussafes haja sigut i siga pioner a escala mundial en el sector de l’automòbil.

JUNTA DIRECTIVA

PRESIDENT : Vico Valero Giménez GRUPO VALAUTOMOCIÓN

VICEPRESIDENTA: Inmaculada Rodríguez Peláez MUTUA ASEPEYO

TRESORERA: María José Mir Alos IMAN TEMPORING ETT

SECRETÀRIA: Begoña Herreros López LEAR AUTOMOTIVE

GERENT: Romina Moya López

ASSISTEN GERÈNCIA: Adriana M. Moncada Duran

VOCAL: José Enrique Aparisi Navarro MUTUA ASEPEYO

VOCAL: Carmen Selma Juan GESTAMP LEVANTE

VOCAL: Luis Albert Rico UMIVALE

VOCAL: Rafael Arrufat Pellicer IGNISVERICA

VOCAL: Hugo Sanz VALORA PREVENCIÓN

VOCAL: Pau Muñoz AKTRION IBERIA

MISSIÓ I VISIÓ

La missió de l’APPI és aportar valor a les empreses situades al Parc Industrial Joan Carles I, Polígon Nord i l’Ermita (àrees d’activitat econòmica de les localitats d’Almussafes i el Romaní), constituir-se com punt de trobada on unir interessos, donar-se a conéixer o reivindicar necessitats comunes.

La visió d’APPI és donar una imatge global i unificada sobre TOTES les empreses situades al Parc Industrial Joan Carles I, Polígon Nord i l’Ermita – el Romaní i que la informació siga útil per a transportistes, visitants, organismes i les persones interessades a conéixer un model logístic exemplar a tot el món, així com compartir els servicis de valor necessaris.

Entre les funcions que du a terme l’APPI per a les empreses associades destaquen les següents:

 • Treballar per a la consecució de millores comunes
 • Resoldre problemes que afecten les empreses associades
 • Assessorar jurídicament en temes comuns
 • Fer d’interlocutor davant de les diferents administracions
 • Impulsar acords de col·laboració
 • Coordinar nous estudis
 • Detectar noves necessitats o carències

ELS NOSTRES VALORS

HONESTEDAT, en totes les gestions i comunicacions

IMPARCIALITAT, donant suport a totes les necessitats de la mateixa manera i sense posicionar-se

TRANSPARÈNCIA, quant a la destinació dels recursos i les prioritats

PROFESSIONALITAT, en l’execució de projectes

DISCRECIÓ, en tots els àmbits, sobretot amb la informació sensible